Барселона спечели 2 милиона евро без да се налага отборът да играе или да бъде продаден някой футболист. Печалбата се дължи на умния ход, с включването на специална клауза при трансфера на Нелсон Семедо в Уулвърхемптън преди началото на сезона.

„Вълците“ купиха португалския десен бек срещу 30 милиона евро, но се съгласиха да платят допълнителни 10 милиона при изпълнението на определени условия.

Според „Мундо Депортиво“, днес са завършени условията за два от тези 10 допълнителни милиони. Това стана факт с появата на Семедо като титуляр в мача срещу Астън Вила, загубен от "вълците" с 0:1. Това е десети мач за 27-годишния играч във Висшата лига и така Уулвърхемптън трябва да изплати 2 милиона евро на Барса. Допълнителните осем милиона са свързани с класирането на „вълците“ за евротурнирите.

Тези 2 милиона евро са добре дошли за каталунците, които изпитват сериозни финансови загуби заради пандемията от коронавирус. Барса в момента се намира в икономическа, игрова и управленска криза. В клуба се надяват, че предстоящите президентски избори ще върнат „блаугранас“ на правилния път на развитие.