Барселона победи с 4:2 Реал Сосиедад на "Камп Ноу" в първи двубой за двата тима в Ла Лига. Мартин Братуейт се отчете с две попадения за тима на Куман, а по един добавиха Жерар Пике и Серхи Роберто. За гостите точни бяха Хулен Лобете и Микел Оярсабал. Срещата е първа официална откакто Лионел Меси не е част от каталунците.

Домакините започнаха вихрено и до 10-ата минута имаха три добри положения за гол. Все пак доминацията на каталунците даде резултат в 19-ата минута. След пряк свободен удар, Мемфис Депай успя да центрира по чудесен начин на главата на Жерар Пике, който разстреля Ремиро за 1:0. 

В последната минута на добавеното време на първото полувреме Барса успя да удвои цифровото изражение. След центриране на Френки Де Йонг Мартин Бретуейт засече с глава топката неспасяемо във вратата на Алекс Ремиро. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 47-ата минута Гризман прати топката в противниковата мрежа, но го направи при вдигнат флаг за засада. 

В 59-ата отлично двойно подаване между Алба и Депай позволи на левия бек да пробие в наказателното поле. След това той опита центриране, което беше избито от Ремиро, но Брейтуейт стигна до топката и отбеляза втория си гол за вечерта - 3:0.

В 82-ата резервата на баските Лобете намали изоставането, възползвайки се от добра асистенция на Баренечеа. В 85-ата Оярсабал върна интригата в мача, след като се разписа с перфектно изпълнен пряк свободен удар.

В добавеното време на срещата обаче Серхи Роберто сложи край на интригата и оформи крайното 4:2 за Барселона.