Голмайсторът на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг ще обяви най-късно след последния кръг дали ще продължи кариерата си в Бундеслигата, но неговият баща Пиер е започнал преговори с ПСЖ още през зимата, твърди France Football.

Бащата на 27-годишния габонски национал се е свързал със спортния директор на парижани и бивш холандски национал Патрик Клуйверт, като двамата са преговаряли и през април. Пиер Обамеянг също е бил професионален футболист и е записал 80 мача за националния тим на Габон, а сега е агент на своя син.

ПСЖ разполага с голмайстор като уругваеца Единсон Кавани, който продължи договора си с клуба до 2020 година, но Патрик Клуйверт иска да увеличи офанзивната мощ на тима с нови звезди. Обамеянг може да получава по 12 милиона евро на сезон при парижани, докато в момента взима 8 милиона евро на година в Дортмунд, където има договор лятото на 2020 година.

Интересът на френския гранд към габонеца е още от миналото лято, а исканите от шефовете на „жълто-черните” 70 милиона евро за него едва ли ще са проблем за босовете на ПСЖ.

Мечтата на Обамеянг е един ден да играе за Реал (Мадрид), но засега треньорът Зинедин Зидан не дава никакви индикации за някакъв интерес и габонският национал ще трябва да обмисля офертата на парижани.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА