Водачът в германската Бундеслига Байерн, който стартира с рекордните 8 победи в първите 8 кръга, ще приеме Байер (Леверкузен) без две от звездите си – Франк Рибери и Хави Мартинес. Мачът на баварците с „аспирините” от деветия кръг на Бундеслигата е в неделя от 18:00 часа българско време.
 
Рибери и Мартинес получиха мускулни травми при победата в гостуването срещу френския Лил (1:0) през седмицата в Шампионската лига. "При Франк нещата не изглеждат много добре. Той е твърде ценен за нас и ние не можем да си позволим да рискуваме здравето му, тъй като може да усложни травмата си", каза наставникът на тима Юп Хайнкес.
 
Хави Мартинес пък има проблеми с адукторите. Испанецът не тренира днес, но в същото време занимания подновиха лекувалите доскоро травми Ариен Робен и Марио Гомес, които може да се завърнат в игра до една седмица.
 
"Ариен е близо до завръщане в игра, тъй като в последните дни се готви много добре и не изпитва дискомфорт. Той е много позитивно настроен след като не чувства болки. В събота ще взема решение дали да го пусна срещу Леверкузен. Този мач идва твърде рано за Марио Гомес. Постепенно ще го включваме в заниманията, той също тренира много добре", допълни 67-годишният наставник на баварците.