Байерн (Мюнхен) победи у дома Борусия (Дортмунд) с минималното 1:0 и навръх 113-ия си рожден ден се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Германия. Така баварците на практика детронираха миналогодишния носител на трофея и си отмъстиха за загубата на финала с 2:5. В герой за успеха им се превърна Ариен Робен (43), реализирал единственото попадение и пропуснал да се разпише още няколко пъти.

Срещата на „Алианц Арена” започна с домакински натиск и още в 7-ата минута Байерн можеше да поведе, но ударът на Ариен Робен бе спасен с вещина от вратаря на гостите Роман Вайденфелер. Седем минути по-късно Фелипе Сантана бе на косъм да си отбележи автогол след центриране на Филип Лам, но Вайденфелер се намеси, а при добавката си Тони Кроос не намери очертанията на вратата. Вестфалци дебнеха на контраатаки и при една от тях Марко Ройс сгреши в заключителния пас към Левандовски, който чакаше на изгодна позиция да се разпише.

В 37-ата минута домакините отново бяха много близко до гол. Бастиан Швайнщайгер намери с отличен пас Хави Мартинес, който стреля директно от воле с десния крак, но Роман Вайденфелер с отлична намеса отрази изстрела. 3 минути по-късно Ариен Робен се озова на чиста позиция, но стреля извън рамките на вратата. Превъзходството на Байерн даде резултат едва в 43-ата минута, когато направилият още няколко пропуска до този момент Робен изненада всички със страхотен прехвърлящ удар от дъгата пред наказателното поле и не остави никакви шансове за Вайденфелер – 1:0.

През втората част картината на терена не се промени особено. Все пак В 53-ата минута Борусия имаше отлична възможност да възстанови равенството, след като Илкай Гюндоган стреля отдалеч, но Мануел Нойер спаси. Седем минути по-късно Тони Кроос стреля страхотно към Роман Вайденфелер, който обаче внимаваше и изби. Футболистите на Юп Хайнкес натискаха в търсене на втори гол, но чудесните намеси на Вайденфелер не позволяваха това да се случи. В 79-ата минута след центриране от корнер Данте на два пъти пропусна да се разпише, след като в първия случай ударът му с глава бе избит от бранител на голлинията, а при добавката му отново с глава Вайденфелер се намеси и изкара топката в корнер. Удар с глава на Марио Манджукич в 87-ата минута също бе спасен от вратаря на гостите.

Така Байерн напълно заслужено се класира за полуфиналите на надпреварата, където място вече си осигуриха отборите на Фрайбург, Волфсбург и Щутгарт.

КУПА НА ГЕРМАНИЯ, ЧЕТВЪРТФИНАЛИ

На 26 февруари
Майнц – ФРАЙБУРГ 2:3
Кикерс Офенбах – ВОЛФСБУРГг 2:3
 
На 27 февруари
ЩУТГАРТ – Бохум 2:0
БАЙЕРН – Борусия (Дортмунд) 1:0