Байерн прекъсна серията си от две поредни равенства в Бундеслигата, след като в мач от 8 кръг разбиха Фрайбург с 5:0 в дебюта на Юп Хайнкес начело на тима.

Юлиан Шустер си вкара автогол в осмата минута и даде началото на головото шоу на баварците. 32-годишният халф на гостите прати топката в собствената си врата при опит да пресече пас на пробилия по лявото крило Давид Алаба към Томас Мюлер.

Три минути преди почивката Кингсли Коман удвои. Той беше точен с глава, след като вратарят на Фрайбург Александер Шволов изби удар на Ариен Робен. Тиаго Алкантара покачи на 3:0 в 63-ата минута.

Четвърт час преди края на мача Роберт Левандовски се разписа след асистенция на Томас Мюлер. Това беше деветия гол на поляка в Бундеслигата от началото на сезона. В добавеното време Йошуа Кимих оформи крайното 5:0.

Така Юп Хайнкес спази традицията си да печели първите си мачове начело на Байерн. 72-годишният специалист за четвърти път е треньор на баварците. В последните си 26 мача от Бундеслигата начело на гранда от Мюнхен Хайнкес няма загуба (22 победи и 4 загуби).

С този успех Байерн събра 17 точки и заема второ място в класирането, на две зад лидера Борусия (Дортмунд), който по-късно днес приема РазенБалшпорт (Лайпциг). Фрайбург е 16-и със седем точки

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА