Спечелилият требъл през изминалия сезон Байерн глоби новото попълнение Марио Гьотце, който си позволи да излезе с тениска на американския концерн „Найк” по време на официалното си представяне на „Алианц Арена”. Новината потвърди пресаташето на баварците Маркус Хорвик, който не даде подробности за размера на глобата.

Както е известно, европейския клубен шампион има спонсорски договор с "Адидас", който е най-големият конкурент на американците от „Найк” за спортна екипировка. В споразумението с немския концерн има клауза, според която на официални клубни събития футболистите са длъжни да носят облекло с марка "Адидас". Изключение от правилото са обувките.

Въпреки това обаче Марио Гьотце и Ян Кирхоф се появиха, облечени с фланелки на "Найк" на официална пресконференция. Това предизвика оплакване от страна на "Адидас" и последва извинение от Байерн.

Скандалът се разрасна, след като спряганият за трансфер в италиански клубове Марио Гомес бе сниман да носи шапка на "Найк" по време на тренировъчно занимание на баварците по време на лагера им в Трентино (Италия).

Клубът е наложил глоби и на тримата провинили се футболисти, за да се спре практиката, уронваща престижа на Байерн в очите на неговите партньори.