Спечелилият требъл през миналия сезон Байерн, финалистката от най-престижния тенис турнир в света „Уимбълдън” Сабине Лисицки и легендата на баварците и немския футбол Герд Мюлер бяха отличени по време на ежегодните спортни награди на списание „Шпорт Билд” на гала вечер в Хамбург.

Рекордьорът с 23 титли на Германия Байерн получи специалната награда на редакцията на списанието. Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге прием приза и заяви: „Отборът го заслужи, след като изигра безапелационен сезон. Радвам се за отбора и треньора Юп Хайнкес”.

Лисицки, която предизвика фурор в Германия с класирането си за финала на „Уимбълдън”, бе избрана за „Звезда на годината”.

Голмайсторът на Бундеслигата за всички времена с 365 гола в 427 мача Герд Мюлер пък получи приз за постигнатото в кариерата си и приноса му към футбола.

Треньорът на втородивизионния Бохум Петер Нойрурер взе наградата за „Завръщане на годината”, а с приз за „Възход на годината” бе отличен наставникът на Фрайбург Кристиан Щрайх, класирал сензационно брайзгауци за Лига Европа.

За „Спортна редакция на година” бе отличена германската държавна телевизия ARD.