Шампионът на Германия Байерн и Волфсбург ще си оспорват трофея на турнира „Телеком Къп”, провеждащ се традиционно с четири тима преди старта на всеки сезон в Бундеслигата. Тази година домакин на надпревара бе Хамбургер, а четвъртият участник бе отборът на Борусия (Мьонхенгладбах).

Байерн и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха 2:2 в редовното време на единия от двата полуфинални сблъсъка, но след това баварците спечелиха със 7:6 след изпълнение на дузпи. В игра за баварците се завърна френският национал Франк Рибери, който пропусна Мондиал 2014 заради контузия. Роберт Левандовски (29), а малко след това Франк Рибери (34) се разписа. Макс Крузе изравни (42-дузпа, 60) с две попадения за „жребците”. При дузпите баварците се оказаха по-точни и спечелиха със 7:6. Корб би в гредата при петото изпълнение за Борусия и това прати баварците на финал.

Волфсбург също трябваше да мине през рулетката на дузпите, за да достигне до финала, след като в редовното време завърши 0:0 с домакините от Хамбургер. И двата тима не пропуснаха при първите си пет дузпи, но при шестите изпълнения Демирбей пропусна за Хамбургер, а Маланда бе точен за "вълците" и ги прати на финал срещу Байерн.