Рекордьорът по спечелени шампионски титли на Германия Байерн (Мюнхен) е на път да се сдобие с нови два мощни спонсора през следващите два сезона, съобщава кьолнският вестник “Елспрес”.

Според изданието въпреки неуспехите на баварците през този сезон от спортна гледна точка, то техният президент Ули Хьонес работи усилено зад кулисите за стабилното финансово бъдеще на клуба. Хьонес е договорил спонсорски договор с модната линия "s. Oliver" още за следващия сезон. От 1997 до 1999 година логото на модния предприемач Бернд Фрайер бе на фланелките на сегашния лидер в Бундеслигата Борусия (Дортмунд). От сделката с "s. Oliver" в касата на баварците следващия сезон трябва да влязат 3 милиона евро.

По-голямата сделка към която обаче се стреми Ули Хьонес е привличането за основен спонсор руската компания “Газпром” – най-големия концерн в света за природен газ. Разговори между баварците и представители на руската компания е имало още през 2009 година, когато Байерн отпадна от Зенит (Санкт Петербург) на полуфиналите в УЕФА Къп.

В момента “Газпром” налива пари в Шалке 04, но договорът на руснаците с “миньорите” изтича през лятото на 2012 година, а засега няма никакви индикации, че ще бъде удължаван.

От лятото на 2013 година пък изтича контрактът на Байерн с сегашния основен спонсор - германския "Telekom". /БЛИЦ