Байерн иска да привлече световния шампион с Германия Сами Кедира от Реал (Мадрид), обяви испанският ежедневник „Марка” на челната си страница в днешния брой.

Според изданието баварците търсят реванш за трансфера на Тони Кроос, който бе отмъкнат от „кралския клуб” срещу само 30 милиона евро. Германският шампион обаче няма намерение да плаща нищо за Кедира и да го привлече със свободен трансфер след изтичането на договора му с „белия балет” следващото лято.

Баварците вече са отправили запитване до Кедира дали смята да удължава договора си с европейския клубен шампион, като в същото време са му предлагат по-висока заплата от тази, която взима на „Сантяго Бернабеу”.

Реал (Мадрид) ще трябва да се раздели с някои от футболистите си с оглед на покупките това лято, за да не бъде преследван от УЕФА заради финансовия феърплей. Кедира пък е един от играчите, които могат да бъдат продадени. 27-годишният футболист бе свързван с трансфер в Арсенал, но според „Марка” не се е разбрал с „артилеристите” за заплатата.

Байерн искаше Кедира още през лятото на 2010 година, когато той премина от Щутгарт в „кралския клуб” срещу 14 милиона евро. 27-годишният халф има 91 мача, 6 гола и 6 асистенции с белия екип в Примера дивисион, както и 32 срещи, 1 гол и 3 асистенции в Шампионската лига. Успехите му с „белия балет” са: един трофей от Шампионската лига, една титла в Испания, две Купи на Краля и две Суперкупи на Испания.