Генералният директор и шеф на Надзорния съвет в Байерн Карл-Хайнц Румениге категорично отрече слуховете, че баварците ще водят преговори през лятото с Борусия (Дортмунд) за нападател Роберт Левандовски.

Трансферната сага около полския национал бе завъртяна от бившия български селекционер Лотар Матеус, който разкри, че от свои вътрешни източници в Байерн е разбрал за бъдещо привличане на Левандовски, чийто договор с вестфалците изтича през лятото на 2014 година.

„Гледам на слуховете за Роберт Левандовски без излишно напрежение. Байерн няма никакви планове да преговаря с Борусия (Дортмунд) за трансфер на този футболист", обяви Румениге пред "Билд".

Това изказване на боса на баварците обаче не изключва възможността Леванодовски да се присъедини към тях като свободен агент през лятото на 2014 година.

По същия начин ръководството на Байерн отричаше и при разговорите с Хосеп Гуардиола, но само няколко дни по-късно обяви привличането му начело на отбора за следващия сезон. По-късно стана ясно, че испанецът дори е подписал договора на 20 декември миналата година, а официалното му обявяване стана на 16 януари.