Байерн може да се опита да привлече една от звездите на Саутхемптън и влязал в историята с най-бързия хеттрик в английската Висша лига Садио Мане, съобщава „Шпорт Билд”.

23-годишният офанзивен полузащитник не е първи избор на баварците, въпреки че още миналото бе свързван с трансфер в Бундеслигата. Тогава интерес към него проявяваха Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд), но се оказа твърде скъп и за двата клуба. Сега обаче босовете на Байерн са наблюдавали видео материали с изявите на сенегалеца и той ще бъде резервен план, ако нещата със спряганите за трансфер на „Алианц Арена” Анхел ди Мария от Манчестър Юнайтед и Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид) се провалят.

Садио Мане премина от Залцбург в Саутхемптън миналото лято срещу 15 милиона евро. Сенегалецът, който влезе в историята на Висшата лига с най-бързия хеттрик, реализиран за 2 минути и 56 секунди в 37-ия кръг срещу Астън Вила (6:1), записа общо 10 попадения в 30 мача при дебютния си сезон за „светците”. Той има договор със Саутхемптън до лятото на 2018 година.