Спортистка номер 1 на Германия за 2001 година и легенда в биатлона Магдалена Нойнер обяви преди няколко месеца, че ще сложи край на активната си състезателна кариера след този сезон, за да може в бъдеще да обърне повече внимание на личния си си живот.

Президентът на немския колос Ули Хьонес обаче е твърдо решил да привлече 24-годишната биатлонистка във футболния клуб и за тази цел е готов да й отправи ново предложение за работа.

“Ако Магдалена иска да работи нещо, след като си почине, ще занимаем доста сериозно по този въпрос. Мисля, че тя е много симпатична и компетентна, а освен това е родом от Бавария”, споделя Хьонес в интервю за “Шпорт Билд”.

Босът на бавраците смята да предложи на Нойнер работа в маркетинговия отдел, но според него би могла да бъде и рекламно лице на рекордьора по титли в Бундеслигата.

“Магдалена би била много добра представителка на Байерн. Тя се изказа веднъж, че не знае, как би изглеждало бъдещето й след биатлона. Аз поемам топката. Но Магдалена трябва да дойде при нас и тя го знае”, допълва президентът на баварците.