Ръководството на Байерн ще преговаря през лятото с трима от основните си играчи за продължаването на договорите им. Баварците искат да задържат в състава си холандския национал Ариен Робен, халфа Тони Кроос и бразилския централен бранител Данте. Немското списание „Шпорт Билд” оценява шансовете на тримата за подписване на нови договори съответно на 90% за Робен, 50% за Кроос и 80% за Данте.

Най-близо до преподписване с баварците е Ариен Робен, чийто настоящ договор изтича през лятото на 2015 година, а новият му такъв ще бъде до 30 юни 2017 година. 30-годишният холандец ще запази и заплатата си от 8 милиона евро на година.

Договорът на Тони Кроос също е до 30 юни 205 година, а на този етап разговорите за подновяване са прекратени поне до лятото. 24-годишният халф получава по 4 милиона евро на година, но иска да взима като най-скъпоплатените звезди Гьотце (12 милиона евро), Швайнщайгер, Лам, Рибери (всичките по 10 милиона евро).

Около контракта на Данте също се спекулира, въпреки че той е обвързан с клуба до лятото на 2016 година. Заплатата на 30-годишния бразилец е 3 милиона евро на сезон и без съмнение трябва да бъде повишена, ако баварците искат да го задържат. Интерес към бранителя през зимния трансферен прозорец имаше от страна на Манчестър Юнайтед.