Спечелилият требъл през изминалия сезон Байерн ще представлява Европа на Световното клубно първенство в Мароко от 11 до 21 декември. Баварците започват участието си в надпреварата чак от полуфиналите на 17 декември и ще играят минимум две срещи. Това означава, че германският шампион ще пропусне 17-ия кръг в Бундеслигата между 20 и 22 декември и ще трябва да отложи мача си.

Баварците дори обявиха за кога ще отложат предвидения им според програмата сблъсък за 17-ия кръг. Той ще се изиграе в петата календарна седмица на 2014 година около 29 януари.

За 4-ия кръг на Бундеслигата баварците също ще трябва да импровизират. Очаква се те да изиграят предвидения за този кръг мач 4 дни по-рано от всички останали на 27 август (вториник), тъй като на 30 август (петък) трябва да играят срещу носителя на Лига Европа Челси за Суперкупата на Европа.

Ясно е още, че за първия кръг на Бундеслигата Айнтрахт (Франкфурт) и Щутгарт трябва да гостуват заради концерти на стадионите им съответно на Пинк Флойд и Роби Уилямс. Техните съседи Майнц и Хофенхайм пък почти сигурно ще започнат сезона с домакинства.

Вицешампионът Борусия (Дортмунд) ще стартира новата кампания с гостуване, докато местния враг Шалке 04 ще бъде домакин, след като във втория кръг „Фелтинс Арена” ще бъде домакин на рок фестивала Rock im Pott. Байерн ще открие новия сезон с домакинство на 9 август (петък), но все още не ясно срещу кой съперник.