Германският шампион Байерн започва подготовката си за следващия сезон на 26 юни (сряда) от 18:00 часа българско време. Тогава новият треньор Хосеп Гуардиола за първи път ще изведе баварците на тренировка.

Спечелилият требъл през миналия сезон тим обяви официално, че както първата, така и втората тренировка на 27 юни (четвъртък) също от 18:00 часа българско време ще се проведат на „Алианц Арена” заради огромния интерес от страна на феновете.

Баварците вече продават билети за двете занимания на цена от 5 евро, като приходите на 100% ще бъдат дарени на жертвите от наводненията в Германия през миналия месец. Ценните хартийки ще бъдат продавани на касите на „Алианц Арена” на 24 юни (понеделник) и на 25 юни (вторник.

Заради ограничено движение на метрото до дома на Байерн за всяка една от двете тренировки ще бъдат пуснати в продажба по 25 000 билета.

В понеделник от 13:00 часа българско време официално ще бъде представен Хосеп Гуардиола, който наследява като старши треньор оттеглилия се Юп Хайнкес.