Опитният полузащитник на Реал (Мадрид) Шаби Алонсо е пред сензационен трансфер в Байерн (Мюнхен), съобщи "Марка", както и още няколко испански издания. Новината идва само часове, след като ветеранът обяви оттеглянето си от националния отбор на Испания.

32-годишният Алонсо е информирал ръководството на Кралския клуб за желанието си да премине в Байерн. Той е получил предложение за 2-годишен договор, като в този период ще заработи 20 милиона евро. Очаква се Реал (Мадрид) да получи от сделката около 10 милиона евро.

Пеп Гуардиола настоявал за привличането на Алонсо заради многото контузии на ключови фигури в състава му. Баският халф трябва да замести в средата на терена Тиаго Алкантара. Контузен е и Хави Мартинес, а както е известно, Тони Кроос беше продаден на Реал (Мадрид).

Шаби Алонсо има действащ договор с "белия балет" до 2016 година. Халфът преподписа през февруари, но може и да бъде изкушен да осъществи още един трансфер в кариерата си. Алонсо пристигна в Мадрид през 2009 година от Ливърпул, като до момента има 236 мача и 6 гола за гранда от Мадрид. Той е сред най-титулованите футболисти в Европа със спечелените световна и две европейски титли, както и две купи от Шампионската лига.