Ръководството на Байерн обмисля да отправи през лятото оферта за нападателя на Монпелие Оливие Жиру, съобщава “Кикер”. Той вкара първия гол за Франция при победата с 2:1 над Германия в контролната среща, играна снощи в Бремен.

25-годишният нападател е откритието на френската Лига 1 този сезон и в момента дори оглавява голмайсторската листа с 16 попадения. Жиру е с основен принос за прогреса на Монпелие, който е лидер във временното класиране на френския елит с 53 точки. Нападателят има договор с Монпелие до лятото на 2014 година, но в контракта му е записана клауза, която му позволява да напусне още това лято срещу сумата от 16 милиона евро.

Междувременно баварците се прицелиха и във вратаря на Хамбургер Ярослав Дробни, който е номер 2 след Петър Чех в националния отбор на Чехия. Стражът има договор с тима от Северна Германия до лятото на 2013 година, но след привличането на бившия немския национал Рене Адлер ще бъде сложен на резервната скамейка. В Байерн 32-годишният чех също ще бъде резерва на актуалния титуляр на Бундестима Мануел Нойер, но ще има шанс да се бори за повече титли. През този сезон Дробни пази на вратата на Хамбургер в 23 мача. Той бе привлечен от Херта (Берлин) през лятото на 2010 година, а е играл още и за Бохум и има общо 142 мача в Бундеслигата.