Президентът на Байерн Ули Хьонес изрази съмнение във възможен заговор срещу френския национал и звезда на баварците Франк Рибери. 61-годишният бос е учуден от удължаването на срока за гласуване при избора на най-добър футболист в света за 2013 година. Носителят на „Златната топка” ще бъде обявен на 13 януари в Цюрих.

„Доста ме ядоса това, че изборът бе определен със срок, който изведнъж бе удължен. Поради какви причини и до ден днешен не ми е известно. Надявам се, че това е демократичен избор, при който всичко се случва с честни средства. Ще видим гласовете поотделно, подадени до 15 ноември, както и тези след тази дата”, сподели Хьонес пред sport1.de.

Селекционерите и капитаните на националните отбори на всички 209 страни, които членуват във ФИФА, трябваше да гласуват до 15 ноември, но впоследствие срокът бе удължен до 29 ноември.

В Байерн се страхуват, че с удължаването на срока голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо е получил по-добри шансове за спечелване на „Златната топка”. Той вкара четирите гола на Португалия в плейофите срещу Швеция и на практика класира националния тим на родината си за световното първенство в Бразилия следващото лято.

Освен Рибери и Роналдо третият претендент за отличието е аржентинският нападател и звезда на Барселона Лионел Меси, който спечели „Златната топка” в предните 4 години.