Президентът на Байерн Херберт Хайнер се изказа остро срещу идеята на ФИФА световните първенства по футбол да се провеждат на всеки две години.

"Играчите, треньорите, всички, които имат отговорни задължения в клубовете се оплакват от многобройните мачове през сезона, а сега дори ритъмът ще е още по-натоварен, ако има по-често световни първенства. Няма никакъв смисъл. Трябва да мислим за здравето на играчите", каза футболният директор пред списание "Кикер".

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова да се намери консенсус за организирането на световните първенства на 2 години и обяви среща на върха на световния футбол през декември.

"Този календар доказа, че работи през всичките тази години. Световното първенство е едно от най-големи събития в света на спорта и това е напълно разбираемо. Идеята на ФИФА обаче може да доведе до пренасищане, които ще навреди на футбола в дългосрочен план. Разбира се, тази идея цели и да се генерират повече приходи в професионалния спорт. Не бива обаче да се жертва футбола заради финансовите интереси", предупреди Херберт Хайнер.