ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Европейският клубен шампион Байерн играе с победителя от Лига Европа Челси в мач за Суперкупата на Европа. Двубоят е в Прага тази вечер от 21,45 часа. Баварците ще се опитат да вземат реванш от „сините“ за загубения финал на Шампионската лига през 2011 г., когато лондончани победиха след дузпи в Мюнхен.
 
И в двата тима има сериозни промени в сравнение с миналия сезон, тъй като смениха своите треньори. Пеп Гуардиола наследи пенсиониралия се Юп Хайнкес в Байерн, докато Жозе Моуриньо замени временния мениджър на Челси Рафаел Бенитес. Испанският специалист и Специалния имат стар спор в Европа, който датира от 2009 г.
 
Баварците имат проблеми в състава си преди мача. Плеймейкърът Бастиан Швайнщайгер замина с тима за Прага, но участието му в срещата е под въпрос заради контузия на глезена, получена по време на равенството 1:1 с Фрайбург във вторник. Хави Мартинес също е в чешката столица, въпреки че има проблеми с коремен мускул. Новото попълнение Тиаго Алкантара е аут за 7 седмици, след като се подложи на операция на глезена. Холгер Бадщубер пропуска мача заради контузия на коляното.
 
Челси няма проблем с контузени играчи. Давид Луис е възстановен от травмата в коляното и за първи път през този сезон е на линия в състава на лондончани. Испанският халф Хуан Мата се завръща в състава, след като беше извън групата за нулевото равенство с Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“. Новите попълнения на „сините“ Самуел Ето'о и Вилиан, които идват от руския Анжи (Махачкала), не попаднаха в групата от 26 играчи, които Жозе Моуриньо заведе в Прага.
 
 
байерн_1.jpgБайерн – Челсичелси_1.jpg
 
Днес от 21:45 часа по bTV Action
Прага, „Еден“
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Байерн: Мануел Нойер, Филип Лам, Жером Боатенг, Данте, Давид Алаба, Марио Гьотце, Томас Мюлер, Тони Кроос, Ариен Робен, Франк Рибери, Марио Манджукич
Контузени: Тиаго Алкантара, Холгер Бадщубер
Под въпрос: Бастиан Швайнщайгер, Хави Мартинес
Наказани: няма
 
Челси: Петър Чех, Ашли Коул, Джон Тери, Гари Кейхил, Бранислав Иванович, Франк Лампард, Рамирес, Еден Азар, Оскар, Андре Шюрле, Фернандо Торес
Контузени: няма
Под въпрос: няма
Наказани: няма
 
ДОСЕГАШНИ СРЕЩИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
Сезон 2004/05, ШЛ, 1/4-финал
Челси – Байерн 4:2
Байерн – Челси 3:2
Сезон 2011/12, ШЛ, финал
Байерн – Челси 1:1 (3:4 след дузпи)
Баланс: 3 мача, 1 победа за Байерн, 1 равенство, 1 победа за Челси
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Двата тима имат общо три мача един срещу друг, като и трите досегашни двубоя са в Шампионската лига.
* Байерн спечели 46 от 54-те си мача във всички турнири през миналия сезон, а от началото на сегашната кампания имат четири успеха в 6 срещи.