Германският шампион Байерн ще зарадва феновете си в Китай не само с турне и три контроли за девет дни в страната. От днес привържениците на баварците в най-голямата азиатска страна ще могат да посещават нов сайт на китайски език - www.fcbayern.cn. Чрез него феновете ще могат да се информират за всичко случващо се с гранда от Мюнхен и любимите си футболисти, ще гледат снимки и видео материали. Ще бъде стартирано и специално предаване на китайски език по клубната телевизия на баварците.

В най-скоро време с помощта на спортния портал HUPU се предвиждат нов апликации за смартфони и таблети с операционни системи iOS и Android на китайски пазар.

Баварците ще изиграят три контроли в Азия, като първата от тях ще бъде в Пекин на 18 юли срещу Валенсия. След това ще бъдат проверките срещу Интер в Шанхай на 19 юли и срещу местния Гуанджоу Евъргранд на 23 юли.

Целта на турнето е да популяризира Байерн в най-голямата азиатска страна и затова в програмата на тима са включени още спонсорски и медийни изяви.