Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Франц Бекенбауер прогнозира категорична победа за своя тим на финала в Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд). Легендата на германския футбол отписа шансовете на „жълто-черните“ да си тръгнат от "Уембли" с трофея.

"Байерн доминираше в Бундеслигата и игра с изключителна постоянност на високо ниво. Въпреки че в един финал ситуацията е различна, Дортмунд ще спечели само ако ние имаме лош ден, заяви Кайзера. - Този мач е възможност да покажем на целия свят, че германският футбол е жив и че наваксва. Бих се радвал на резултат като 2:2 или 3:3, след който Байерн да спечели с дузпи. Това ще бъде драматичен двубой и светът ще говори за него с години. Доминацията на двата отбора може да накара някои хора да премислят гласуването си за най-добър играч в света. Такъв финал е идеалното място да покажеш качествата си, тъй като целият свят ще гледа. Има няколко играчи, които могат да го направят. Франк Рибери и Ариен Робен са познати на всички. Възможност имат също Бастиан Швайнщайгер и Марио Гьотце.

Сигурен съм обаче, че Борусия ще вдигне на крака до събота. Марко Ройс също е в тази категория. Всеки от тях може да вземе "Златната топка". Лионел Меси и Кристиано Роналдо бяха съдени по техните международни успехи... или неуспехи. Ще е добре да се види, че сега германците водят парада."