Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер, който получи президентската награда на ФИФА за цялостен принос, смята, че бразилецът Пеле все още е далеч пред Лионел Меси и аржентинецът не бива да бъде определян за най-добър футболист на всички времена.

„Знаем, че Меси е най-добрият футболист в света. Но не винаги най-добрият футболист взима трофея. За да бъдеш отличен с наградата, трябва да печелиш титли. А при Меси те бяха малко през 2012 година”, коментира Бекенбауер пред sport1.de.

„От последните трима останали футболисти в списъка за “Златната топка" само Андрес Иниеста спечели голяма титла през 2012 година, тъй като той стана европейски шампион. Роналдо спечели титлата в Испания, Меси - купата на страната. Но пък аржентинецът вкара много голове. Тримата са много различни футболисти. Ако Роналдо беше избран за №1, тогава пак нямаше какво да се каже по въпроса", допълни немската легенда.

„Трябва да изчакаме, за да кажем дали Меси е най-добрият в историята. Пеле беше на световно ниво 20 години. Меси още е млад. Затова Пеле все още стои над него", завърши Кайзера.