Футболна Германия очаква с нетърпение голямото дерби между шампиона Борусия (Дортмунд) и претендента за титлата Байерн (Мюнхен). Мачът от 30-ия кръг на Бундеслигата е тази вечер от 21:00 часа българско време на “Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд. Всички определят сблъсъка като финал в битката за титлата този сезон, след като в момента “жълто-черните” водят с 3 точки пред баварците.

Немският таблоид “Билд” анкетира 33 известни личности в Германия за крайния изход от двубоя в Дортмунд. От запитаните 14 човека прогнозираха победа за Байерн, 6 гласуваха доверие на Дортмунд, а 13 заложиха на равенството.

Разбира се, сред запитаните бе и легендата на немския футбол Франц Бекенбауер, който не даде предимство на любимия си Байерн, а прогнозира реми 2:2 в дербито. “Отборите са с почти изравнени сили. Надявам се, че ще направят една голяма реклама за германския футбол”, сподели Кайзера.

Немската звезда в ските Мария Рийш, която е родена в Бавария и естествено симпатизира на Байерн, прогнозира успех за своите любимци: “2:1 за Байерн, защото те винаги са по-силни тогава, когато наистина се наложи”.

Бившият германски национал Удо Латек, който в своята кариера е играл и за двата отбора, също като Бекенбауер залага на реми: “2:2, защото Дортмунд може да победи всеки отбор. За Байерн равенството е твърде малко, затова накрая ще има справедливо равенство 2:2”.

Спортният директор на Германския футболен съюз (ГФС) и бивш национал Матиас Замер, който през по-голяма част от кариерата си игра в Дортмунд, пък предвиди равенство с резултат 1:1: “Отборите са достатъчно добри, за да се неутрализират. Така ще се запази и интригата в шампионата”.