Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм посрещна с тъга вестта за отказването на Алекс Фъргюсън. С него халфът преживя едни от най-хубавите мигове в кариерата си.

"За мен е истинска чест, че мой треньор беше най-великият мениджър във футбола и аз съм благодарен за кариерата, която имах под негово ръководство. Благодаря ти бос, наслаждавай се на живота, написа Бекъм във Фейсбук. - Преди малко видях новината за сър Алекс. Както съм казвал много пъти, босът не е само най-великият и най-добрият мениджър, под чието ръководство съм играл, но той ми беше като баща още от първия момент, в който пристигнах в клуба на 11 години до деня, в който си тръгнах от Юнайтед."

"Без него, аз никога нямаше да постигна това, което направих по време на моята кариера. Той разбираше колко е важно да играя за Англия и колко много означаваше това за мен. След 1998 година, без него, аз никога нямаше да успея да се справя с вниманието към мен на терена и извън него, така че аз винаги ще съм му благодарен за неговата подкрепа и закрила", допълва халфът на Пари Сен Жермен.

Бекъм обаче не споменава и дума за скандала между двамата през 2003 г., когато шотландецът му сцепи веждата, след като ритна футболна обувка срещу главата му.