Френският гранд ПСЖ представи поредното си звездно попълнение. Бившият английски национал Дейвид Бекъм подписа с парижани до края на сезона. Пред френските медии 37-годишният халф призна, че е имал предложения от Висшата лига, но ги е отказал, тъй като не са били от Манчестър Юнайтед.
 
“Аз съм късметлия, тъй като съм на 37 години, а имах много предложения да продължа кариерата си. Имаше много оферти от Висшата лига, но ги отклоних. Те не бяха от Манчестър Юнайтед, а в Англия аз ще играя само за този клуб. Играл съм за отбора, фен съм на отбора”, призна Бекъм.
 
“Избрах ПСЖ заради амбициозния проект на клуба и неговите собственици. Това е клуб, който ще постигне много успехи в следващите 10-20 години. Карло Анчелоти е един от най-добрите треньори, за които съм играл през кариерата си. За мен е чест, че мога да бъда част от историята на ПСЖ”, допълни бившият английски национал.

“Една от причините да дойда в Париж беше участието в нещо уникално. Няма да получавам заплата от клуба. Цялата ми заплата (б.р. - 700 000 евро на месец) ще отива благотворително за местна детска фондация. Това е едно от нещата, в които се гордея, че участвам. Не съм сигурен дали някой друг футболист е правил подобно нещо преди мен”, разкри Бекъм.
 
Бекъм беше помолен да каже нещо на френски и той заяви “Бонжур”. След това призна, че не е говорил на френски от времето, когато е бил ученик. Освен това бившият играч на Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), Лос Анджелис Галакси и Милан, разкри, че докато той играе в Париж, неговата съпруга Виктория и децата им ще останат в Лондон.
 
“Горди сме, че Дейвид избра да бъде част от нашия проект и да помогне на ПСЖ да стане един от най-добрите отбори в света. Бекъм имаше много оферти от цял свят, но предпочете нас. Поласкани сме от това”, заяви президентът на парижани Насер ал Хелаифи.