Домакинът на Евро 2024 Германия загуби от Белгия с 2:3 в зрелищна приятелска среща, която се игра в Кьолн. За "червените дяволи" това е първа победа над Бундестима през този век след четири поредни поражения и общо 9 поредни загуби през годините. 

Последната от четирите победи на Белгия над Германия до днес бе от далечната 1954 година с 2:0 в контрола, след като белгийците печелят първите три двубоя, първият от който се играе още през 1910 година.

Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне изригна и още до деветата минута записа две асистенции. Яник Караско откри резултата в шестата минута, а три минути след това Ромелу Лукаку удвои.

Двата отбора водеха много равностойна битка на терена след това, но половин час след началото германците получиха нов удар, след като Леон Горетцка получи контузия в глезена и беше заменен принудително.

Точно преди почивката Лукаку влезе от ролята на герой в грешник, защото игра с ръка в наказателното поле на Белгия при удар с глава на Никлас Фюлкруг. Голаджията на Вердер пое отговорността и в 44-ата минута не пропусна отсъдената дузпа, отбелязвайки отново за националния отбор, след като го стори на два пъти срещу Перу през уикенда. За Фюлкруг това е шести гол в шестия му мач за Маншафта.

През второто полувреме нивото не беше чак толкова високо и на моменти двата отбора по-скоро пазеха силите си за важните мачове на своите клубни отбори в края на седмицата.

В 78-ата минута майсторът на асистенциите Де Бройне пусна за Леандро Тросард вляво и се впусна към пеналта, за да вкара от движение в момента, в който топката беше върната към него. Веднага след това Де Бройне бе заменен и заслужено обра овациите на публиката.

В 87-ата минута Серж Гнабри направи загубата на германците по-почетна и вкара отблизо след подаване на Кевин Шаде.