ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Англия измъкна драматично равенство 2:2 срещу Белгия на "Уембли" с гол на Джуд Белингам буквално в последните секунди на добавеното време.

В 11-ата минута. Амаду Онана намери Юри Тилеманс, който нанесе неспасяем удар от далечна дистанция, с който прониза Джордан Пикфорд за 0:1. Отговорът на Англия не закъсня и в 17-ата минута Айвън Тони вкара дузпа в долния десен ъгъл, а нарушението, довело до 11-метровия наказателен удар, бе на Ян Вертонген. Десет минути след това след центриране от ъглов удар Люис Дънк свали за Джаред Боуен, който прати топката в мрежата, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен.

В 34-ата минута „трите лъва“ бяха много близо до втори гол, след като карамбол изведе Джуд Белингам на празна врата, но полузащитникът не успа да уцели вратата. Три минути по-късно Белгия отново излезе напред в резултата. Ромелу Лукаку проби отдясно и с външен фалц качи топката на главата на Тилеманс, който вкара втория си гол в мача – 1:2.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката в 53-ата минута прецизен пас, разсякъл белгийската отбрана, стигна до Айвън Тони, който отправи хубав удар от обещаваща позиция, но Матц Слес имаше видимост и спокойно спаси. Десет минути след това Джаред Боуен стреля от упор, но волето му бе насочено към средата на вратата и Селс изби. Три минути по-късно Коби Мейну шутира към долния десен ъгъл, но Селс пак спаси.

В 80-ата минута Англия имаше нова възможност да стигне до изравнително попадение, след като отскочила топка се озова в краката на Фил Фодън, който стреля покрай левия страничен стълб. В петата минута от добавеното време Оли Уоткинс задържа топката в очертанията, намери Джеймс Мадисън, който продължи за Джуд Белингам, а той с презицен удар не пощади Селс за крайното 2:2.

АНГЛИЯ - БЕЛГИЯ 2:2
0:1 Юри Тилеманс (11), 1:1 Айвън Тони (17-дузпа), 1:2 Юри Тилеманс (34), 2:2 Джуд Белингам (90+5)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!