Германия надви Нидерландия с 2:1 в контрола, която се игра във Франкфурт. Само преди няколко дни Бундестимът победи с 2:0 при визитата си на Франция, а сега повали и "лалетата" с гол на Никлас Фюлкруг в заключителните минути на двубоя.

Още в 4-ата минута Мемфис Депай с прехвърлящ пас намери в наказателното поле на Германия Джоуи Веерман, който с много хубав удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Щеген за 0:1.

Германия успя да изравни резултата само седем минути по-късно. След добра комбинация Максимилиан Мителщедт получи топката на границата на наказателното поле на Нидерландия и с много точен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Барт Вербруген, като топката срещна и напречната греда преди да влезе в мрежата.

Бундестимът можеше да направи пълен обрат в 18-ата минута, когато Илкай Гюндоган получи прецизно подаване и веднага стреля в долния десен ъгъл, но Барт Вербруген предугади намеренията му и отрази удара с добра реакция. Няколко секунди по-късно Дониел Мален нанесе удар, който попадна в средата на вратата и беше лесна задача за Тер Щеген.

След почивката в 57-ата минута топката топката попадна удобно на крака на Тижани Райндерс, но последва лош опит, прелетял високо над напречната греда в аут. Четири минути по-късно Мемфис Депай връхлетя една топка в наказателното поле на Германия, но стреля малко над напречната греда в аут.

Джамал Мусиала получи чудесно подаване в наказателното поле на Нидерландия в 76-ата минута, но пропусна златен шанс, а Барт Вербруген направи страхотно спасяване. Томас Мюлер пък направи голям пропуск в 83-ата минута. Той си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към долния ляв ъгъл, но Барт Вербруген направи удивително спасяване.

Германия все пак поведе с 2:1 в 85-ата минута, когато Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Нидерландия, където Никлас Фюлкруг реагира най-бързо и умело я насочи с тяло във вратата на Барт Вербруген, който отрази удара, но топката бе преминала голлинията с целия си обем. До края на мача повече попадения не паднаха и домакините се поздравиха с успеха.

ГЕРМАНИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ 2:1
0:1 Джоуи Веерман (4), 1:1 Максимилиан Мителщедт (11), 2:1 Никлас Фюлкруг (85_