Временният мениджър на Челси Рафаел Бенитес изрази недоволство от даденото от съдията Кевин Френд 6-минутно продължение на дербито срещу Ливърпул. Срещата на „Анфийлд” завърши 2:2, след като лондончани повеждаха на два пъти, но изпуснаха победата в последните секунди.

„Мислех си, че играем футбол и почти бяхме спечелили мача, когато с изненада установих, че ще има още 6 минути. Не знаем как стана така. Правилата са много ясни: понякога добавеното време при 6 смени е три минути, друг път – четири, но не е лесно да преглътнеш 6 минути в който и да е мач, а 6 минути и 45 секунди – още по-малко. Ако анализираме последния им гол, то можеше да се защитаваме и по-добре. Но 6 минути и 45 секунди... Не мисля, че това ще се случи в друг мач“, недоволстваше след мача Бенитес.

Испанският специалист също като колегата си начело на Ливърпул Брендън Роджърс не пожела да коментира инцидента, при който Луис Суарес захапа Бранислав Иванович за ръката. „Не видях нищо, защото бях концентриран върху играта. Не съм забелязал каквото и да било“, добави бившият мениджър на „червените”, завърнал се на „Анфийлд” за първи път от 2010 година, когато напусна Ливърпул.