Рафаел Бенитес не остана и този път извън сянката на прожекторите. Устатият специалист е категоричен, че неговият Интер има всички качества, за да вдигне най-сладкият футболен трофей - този на Шампионска лига. Амбициите на Бенитес са смели, защото заветната му цел всъщност е да повтори успехите на Жозе Мауриньо. Моуриньо сътвори истинска трофейна поредица, докато ръководеше "нерадзурите".

"Откакто съм начело на тима, забелязвам прогрес в доста отношения, но има още много върху какво да работим. Разполагам с фантастичен отбор, който може да спечели Шампионска лига и този сезон. Това е възможно, ако футболистите демонстрират същия манталитет и дух на победители.", каза бившият треньор на английския Ливърпул.

Първи амбициите си за трофея на Шампионска лига обявиха от Барселона. Андрес Иниеста е твърдо решен да направи всичко допустимо неговият отбор не само да стигне до финала, но и да го спечели. Бенитес обаче, не му остана длъжен. Още отсега "нерадзурите" афишират апетитите си да попълнят витрината си с трофей и с тазгодишният.

Интер гостува тази вечер от 21:45 часа на Твенте. На вратата на настоящия шампион на Холандия ще застане българският национал Николай Михайлов./БЛИЦ