Новият мениджър на Челси Рафаел Бенитес прояви типичната си нерешителност още на първата си официална пресконференция. Испанският специалист, извел Ливърпул до титлата в Шампионската лига след един велик финал в Истанбул срещу Милан през 2005 г., заяви, че работата при Роман Абрамович ще бъде по-лесна, отколкото при предишните собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет.

В същото време обаче Бенитес не поясни дали милиардерът му е дал такива гаранции. Испанецът призна, че все още не е срещнал с руския магнат, но не се притеснява от факта, че е назначен като временен треньор. “Ще се видя сАбрамович до часове. По-важното е, че разговарях с техническият директор Майкъл Еманало, той е моята свръзка. Обичам да говоря за футбол с него, това е приоритетът ми сега”, подчерта Рафа.

„Със сигурност сега ще е по-лесно, отколкото с двама шефове, които не си говорят един с друг. Казваш на единия, че ти трябва нападател, а той отвръща: „Ами, не знам...“, разкри неща от кухнята на “Анфийлд” испанецът.
„Не ми пука, че съм назначен до края на сезона. Трябва да печеля всеки мач. Имаме пет титли, за които да се борим. Ще опитам още от първия ден. В живота и футбола никога не знаеш какво може да стане. Ако спечелим няколко трофеи, всички ще са доволни“, нахъсан е Бенитес.