Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес открито обвини съдията Крис Фой за неотсъдена дузпа в загубения полуфинал срещу Манчестър Сити (1:2) във ФА Къп. Спорното положение е от самия край на мача за сблъсък между Венсан Компани и Фернандо Торес в наказателното поле на „гражданите”.

"Дали това бе дузпа? Със сигурност. На повторението добре се вижда за какво става дума. Дори имаше още една подобна ситуация през второто полувреме. Решението на съдията реши мача, защото тогава можеше да изравним, а Компани да получи червен картон”, коментира след мача Бенитес.

„Иначе съм доволен от реакцията на отбора след като губехме в резултата. Включването на Торес се оказа ключово и промени развитието на мача. Реших да го пусна чак през втората част, тъй като не беше добра идея да започне като титуляр, след като игра пълни 90 минути в Москва през седмицата. Имахме своите шансове да изравним, но за съжаление не успяхме. Не искам да коментирам настъпването на Агуеро, защото се видя какво направи”, допълни испанецът.

„Разочарован съм, че отпадаме, но срещу нас бе много силен отбор. Важното е, че футболистите показаха амбиция и смятам, че ще завършим силно сезона", завърши 52-годишният специалист.