Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес явно не издържа на постоянния натиск, който му оказват привържениците на клуба. “Сините” победиха с 2:0 Мидълзбро в 1/8-финалите на турнира за ФА Къп, а след срещата испанецът се обърна към  феновете.

"От 26 години съм във футбола. Печелил съм всичко на клубно ниво - Шампионска лига, световно клубно първенство, ФА Къп, Суперкупата на Италия, Примера дивисион на два пъти, общо девет трофея.

Вместо да помагат на отбора, като мен, група фенове се фокусират върху това да пеят песни срещу мен и си губят времето, за да рисуват плакати. Те могат да бъдат спокойни, след края на сезона си тръгвам и затова ги призовавам да не се занимават с моя милост, а да се концентрират върху подкрепата на тима.

В крайна сметка така ще помогнат на футболистите и на останалите привърженици, които не споделят тяхното мнение. Аз съм професионалист и всеки ден давам всичко от себе си, за да печеля с Челси.

Мисля, че знам защо част от феновете не ме харесват, защото преди това водих Ливърпул и няколко пъти играхме срещу Челси в решителни битки от Шампионската лига”, заяви Бенитес.

“Смятам, че ръководството на Челси допусна грешка, като ме обяви за временен мениджър. Всички сме временни, защото след нас идва някой друг. Мениджърът си е мениджър, няма значение за колко време е такъв.

Аз нямам титла, но ми лепнаха такава с "временен". Защо? Просто така, за всеки случай! Няма значение! Аз не съм съгласен, но сега всички трябва да поемат своята отговорност", допълни Бенитес, който преди два дни се скара с тарторите на отбора.