Две от най-големите футболни звезди на Франция – Франк Рибери и Карим Бензема, ще бъдат изправени пред съда. Дуото ще трябва да отговаря за тежко престъпление - склоняване на малолетна към секс. Нападателите на Байерн и Реал (Мадрид) са обвинени, че са плащали на проститутката Захия Дехар, за да имат интимни отношения с нея, преди тя да навърши 18 години. Заедно с тях, на подсъдимата скамейка ще седнат още шестима обвиняеми, като някои от тях ще бъдат съдени и за сводничество.

Дехар е заявила, че Бензема е платил, за да прави секс с нея през 2008-а, когато тя е била на 16. Рибери го направил година по-късно, подарявайки си я за рожденния си ден на 7 април 2009-а. Тогава нападателят е платил само 700 евро за услугите на Захия, която по това време е била на 17 години. “Рибери беше най-стиснат, даваше ми само по 700 евро на сеанс, а аз обикновено взимам между 1000 и 2000”, разкри русокосата мароканка. “След прекараното време с него се зарекох повече никога да не съм с футболист, но не се получи”, признава още красавицата.

Преди делото тя заяви: “Обичам футболистите. Рибери и Бензема се държаха страхотно с мен. Обичам ги. Не трябва да ги съдят, защото всичко бе по мое желание”. Тя започнала да проституира на 17 години, като предпочитала богати футболисти. Доказано е, че е посещавала мачове от Шампионската лига на английски отбори. Полицейското разледване по случая започна през 2009 г. и бе в основата на скандалите, разтърсили френския тим по време на Мондиал 2010. Възможните присъди за Рибери и Бензема са до три години затвор и глоба от 45 000 евро.