Димитър Бербатов коментира класирането на Англия за финала на Евро 2020 след трудния успех над Дания с 2:1 след продължения и даде ценен съвет на Хари Кейн, който вкара победния гол срещу "червения динамит".

„Кейн е изключителен в елиминационната фаза. Той получи доста критики по време на мачовете в групите, но сега Кейн може да каже на критиците си „да го ду**те”. Дори най-великите играчи имат падения, освен възходи. Дори когато не вкарва голове, той върши много работа за отбора си. Сега дойдоха и головете. Натискът върху него при дузпата беше огромен. Не можете да си представите какво е усещането да изпълнявате дузпа с надеждите на цялата нация върху вас. Като играч, знаеш, че всичко зависи от теб, макар че не искате и да мислите за това. Не беше добра тази дузпа, но имаше късмет и довкара”, заяви бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед пред популярен букмейкърски сайт.

„Да достигнеш финал на Евро 2020 е огромно постижение за Англия. Имах усещането, че това може да е годината на Англия и смятам, че е напълно заслужено. Абсолютно уважение за Дания и големите усилия, които положиха да стигнат до полуфинала. Талантът и качеството в този отбор на Англия е способен да направи нещо специално и съм доволен да ги видя във финалния мач”, добави Бербатов.