Бившият нападател на Фулъм Димитър Бербатов похвали ръководството на клуба за решението да назначи някогашния треньор на българина в Монако Клаудио Раниери за нов мениджър. Италианецът заменя уволнения бивш наставник на Левски Славиша Йоканович.

„Раниери беше мой треньор в Монако, така че го познавам добре и мисля, че ако трябва да се назначава някой при такава ситуация – когато Фулъм е последен в класирането – то трябва да търсиш човек с огромен опит, който да помогне на отбора да остане в елита”, написа Бербатов в традиционната си колонка за международна компания за залози.

„Той е страхотно назначение, пожелавам му късмет и знам, че той ще се труди здраво, защото това е неговият стил. Когато играех при него в Монако, в състава имаше толкова много даровити млади играчи като Марсиал и Хамес Родригес. Той имаше всички тези играчи с потенциал и работеше добре с тях. Раниери има опит, знае как да се справи както с младите таланти, така и с големите имена”, сподели още 37-годишният нападател за италианския специалист, извел Лестър до историческа първа титла във Висшата лига през 2016 година.

„Колкото до Йоканович, беше несправедливо да си тръгне. Вижте например Нюкасъл – те нямаха победа в 10 поредни мача, а сега победиха два пъти поред. Фулъм играе добър футбол и това е, което харесвам у тях. Гледах ги срещу Ливърпул, а те не ритаха топката безцелно, подаваха си много добре. Понякога това не ти носи резултати, защото отборите, които срещаш в лигата, са от по-високо качество, а понякога просто имаш лош късмет като отменения им гол срещу Ливърпул. В крайна сметка резултатите ще дойдат, ако се придържаш към философията си”, завърши българинът.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019