Голмайсторът на Висшата лига за изминалия сезон с 20 отбелязани попадения Димитър Бербатов заяви пред официалния сайт на клуба, че очаква с нетърпение лятното турне на тима в САЩ. По този начин българинът за пореден път изрази желанието си да остане при “червените дяволи” до края на договора си, който изтича през лятото на 2012 г.

“Въпреки всички спекулации в медиите, че Димитър Бербатов е на изхода на “Олд Трафорд”, той категорично иска да остане в клуба и да се бори за титулярното си място”, пише в официалния сайт на “червените дяволи”.

“Очаквам с нетърпение лятното турне през месец юли, защото миналата година останах очарован от начина, по който бяхме посрещнати в САЩ. Културата в тази страна наистина ми допада и честно казано възнамерявам да я опозная далеч по-добре, след като сложа край на футболната си кариера. Харесват ми техните филми, градовете им и американския футбол – не пропускам нито едно издание на Супербоул”, споделя Бербо пред сайта на Юнайтед.

“Точно сега мисля само за подготовката си за следващия сезон с Манчестър Юнайтед, а петте мача в Америка са първата стъпка от нея. Те не са за сплотяване на колектива, тъй като ние вече се познаваме доста добре и си помагаме изключително много, но благодарение на тях можем да бъдем във върхова форма, когато стартира сезонът през месец август”, допълва българинът. /БЛИЦ