Манчестър Юнайтед победи с 3:2 сборния отбор на Малайзия XI. Първата контрола на английския гранд от азиатското турне се игра пред 100 000 зрители на стадион "Букит Джалил", намиращ се в Куала Лумпур.

Димитър Бербатов бе сред титулярите на Сър Алекс Фъргюсън като престоя на терена до 76-ата минута, когато отстъпи мястото си на Федерико Македа. Победното попадение за "червените дяволи" реализира новото попълнение Майкъл Оуен в 85-ата минута. Нападателят влезе като резерва в 61-ата минута на мястото на Рууни и вкара гол в дебютната си среща с екипа на Юнайтед. Другите две попадения за гостите бяха дело на Рууни и Нани.

Митко се отчете с добри изяви, но така и не успя да вкара гол пред 100-те хиляди по трибуните на стадиона в Куала Лумпур. Първото попадение за Юнайтед падна в 9-ата минута, когато Бербо отправи силен удар, вратарят на домакините изби топката, но тя попадна в Рууни, който я довкара в опразнената врата за 0:1. В 27-ата минута Нани удвои преднината на селекцията на Сър Алекс.http://cache.daylife.com/imageserve/02416kjd2P6Zl/610x.jpg

Последва груба грешка на Ван дер Сар, който в 45-ата минута бе прехвърлен от 30-ина метра от Амри Яхях за 1:2. Холандският страж отстъпи мястото си на Бен Фостър на почивката. В 54-ата минута обаче и резервата на Ван дер Сар бе принуден да вади топката от мрежата си. Отново Амри Яхях вкара на Манчестър Юнайтед за 2:2.

Пет минути преди края на контролата Гигс изведе Гибсън сам срещу вратаря на домакините, но той не успя да го преодолее. Топката обаче попадна в Оуен, който с премерен удар от границата на наказателното поле вкара за крайното 3:2 за "червените дяволи".

Втората проверка на Бербо и компания от азиатското турне е на 24 юли срещу ФК Сеул. /БЛИЦ

МАЛАЙЗИЯ XI - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:3
0:1 Уейн Рууни (9), 0:2 Нани (27), 1:2 Амри Яхях (45), 2:2 Амри Яхях (54), 2:3 Майкъл Оуен (85)

Съставът на Манчестър Юнайтед: Ван Дер Сар (46-Фостър), О`Шей, Еванс, Фърдинанд (61-Браун), Евра (61-Фабио), Гибсън, Андерсон (76-Гигс), Скоулс (61-Тошич), Нани, Рууни (61-Оуен), Бербатов (76-Македа)