Жестоко наказание бе наложено на Сър Алекс Фъргюсън. Футболната Асоциация на Англия спря правата на наставника на Манчестър Юнайтед за 5 мача.

Суровата санкция идва след острите коментари на Сър Алекс срещу главния рефер от дербито с Челси (1:2) Мартин Аткинсън. Както е известно, спецът беше бесен на съдията, който не посмя да покаже заслужен втори жълт картон на защитника на "сините" от Лондон Давид Луис за нарушение срещу Уейн Рууни. Заради атаката срещу Аткинсън, Футболната Асоциация наложи и глоба на Сър Алекс в размер на 30 000 паунда. Наказанието му влиза в сила от 22 март, като Фъргюсън ще води тима си тази събота в домакинството срещу Болтън, след което футболистите му ще се справят без него в 5 мача.

 "Червените дяволи" няма да бъдат водени от сър Алекс  в срещите с Уест Хям (гостуване на 2 април), Фулъм (домакинство на 9 април), гостуването на Манчестър Сити от 1/2-финалите на ФА Къп (на 16 април), Евертън (домакинство на 23 април), както и във важното гостуване на Арсенал на 1 май. Ако преди сблъсъка с "топчиите" Манчестър Юнайтед изиграе отложения си мач с Нюкасъл, тогава Сър Алекс може да се завърне на пейката именно на "Емирейтс" в така важния сблъсък с "артилеристите". /БЛИЦ