Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов отново отговори на нападките, че не си дава много зор и не се старае в мачовете си за шампионите на Англия.

Отзивите за играта на българина през първия му сезон на “Олд Трафорд” продължават да са противоречиви, особено след като за него бяха платени 30,75 милиона паунда на Тотнъм.
 
28-годишният Бербатов събра негативизъм в отношението на някои фенове на тима заради няколко слаби мача и видимата липса на борбеност в моментите, когато тимът има затруднение.
 
Въпреки че мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън постоянно изказва задоволството си от представянето на Бербо, според слуховете титулярното място на българина на финала на Шампионската лига не е сигурно.
 
Нападателят обяви, че му е омръзнало да повтаря, че е отдаден изцяло на каузата на “червените дяволи”.
 
“Знам, че хората понякога си мислят, че не ми пука. Повярвайте ми, пука ми, заяви Бербо. – Разстройвам се, а когато не играя добре, съм много разочарован. Хората не трябва да съдят за чувствата ми само по изражението на лицето ми.”
 
Фъргюсън преследваше подписа на Бербатов повече от 12 месеца и вярваше, че бившата звезда на Тотнъм може да допълни стила на Юнайтед, нещо, което е липсвало на тима му при пробиването на затворените в защитен стил противници.
 
Вкараните 14 гола и добавката от още толкова асистенции предполагат, че Бербо има своя отпечатък върху атаката на Манчестър Юнайтед. В края на сезона, когато настъпиха важните мачове, обаче той бе изваден от титулярния състав и нападателят смята, че има място за подобряване на личните му изяви.
 
“Знам какво съм свършил до момента и какво мога да подобря, твърди българският национал. – Мога да се развивам, тъй като не съм показал изцяло възможностите си в някои мачове след пристигането си в клуба. Нормално е да съм нервен, все пак играя за най-големия клуб в света. Тук винаги има напрежение.”
 
“Срещу Барселона ни очаква труден финал, но всичките ни мачове са такива. Съперниците си мислят: “Ние играем срещу Манчестър Юнайтед и трябва да се покажем.” Ние пък не очакваме от тях друг подход”, завършва Бербатов./БЛИЦ