Димитър Бербатов и Рио Фърдинанд пропуснаха дузпи и лишиха Манчестър Юнайтед от участие на финала във ФА Къп. "Червените дяволи" отпаднаха на 1/2-финалите на надпреварата след загуба с 2:4 при наказателните удари. В редовните 90 минути и двете продължения от по 15 минути гол така и не падна.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед заложи на голяма част от резервните си футболисти в днешната среща с "карамелите" на "Уембли". Бербатов бе сред резервите и се появи в игра в началото на първото продължение.

При дузпите Митко застана пръв зад топката от играчите на Юнайтед, но не успя да реализира в мрежата на Тим Хауърд. Последва пропуск и на Рио Фърдинанд, който съкруши момчетата на Сър Алекс, а играчите на Евертън бяха безгрешни до края и логично се поздравиха за класирането си на финала. В спора за трофея те ще се изправят срещу Челси, който вчера елиминира с 2:1 Арсенал. Финалът за ФА Къп е на 30 май.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЕВЕРТЪН 2:4 след дузпи
(0:0 в ред. време и продълженията)

При дузпите:
0:0 Тим Кейхил (пропуск, бие високо над вратата)
0:0 Димитър Бербатов (пропуск, би слабо по земя, Хауърд спря топката с краката си)
0:1 Лейтън Бейнс (реализира със силен шут в горния ляв ъгъл на вратата на Фостър)
0:1 Рио Фърдинанд (пропуск, Тим Хауърд плонжира в десния ъгъл и изби топката)
0:2 Фил Невил (бившият играч на Манчестър Юнайтед реализира в десния ъгъл на вратата, Фостър се бе метнал в левия)
1:2 Неманя Видич (излъга Хауърд, спирайки се преди да бие, вратарят скочи в левия си ъгъл, а Видич прати топката в обратния)
1:3 Джеймс Воун (реализира със силен удар в левия ъгъл на вратата на Фостър)
2:3 Андерсон (реализира с премерен удар ниско в десния ъгъл на вратата на Хауърд)
2:4 Фил Ягиелка (реализира победното попадение със силен шут в левия ъгъл на вратата на Бен Фостър) 

Съставът на Манчестър Юнайтед: 12.Бен Фостър, 21.Рафаел Да Силва, 5.Рио Фърдинанд, 15.Неманя Видич, 20.Фабио Да Силва (63-3.Патрис Евра), 28.Дарън Гибсън, 8.Андерсон, 13.Парк Джи Сунг (67-18.Пол Скоулс), 19.Дани Уелбек, 32.Карлос Тевес, 41.Федерико Македа (91-9.Димитър Бербатов)