Димитър Бербатов и Хавиер Ернандес ще водят атаката на Манчестър Юнайтед в гостуването на Сток Сити от 6-ия кръг на Висшата лига. Мачът стартира в 19:30 часа.

Извън групата на "червените дяволи" заради контузия е звездата Уейн Рууни. Английският национал е измъчван от разтежение и поради тази причина изобщо не е отпътувал с отбора за Сток.

Както е известно, преди дни Бербо игра цял мач при победата с 3:0, класирала Юнайтед на 1/8-финалите в турнира "Карлинг Къп". Митко и днес е заслужил доверието на Сър Алекс Фъргюсън, който го пуска в атака заедно с Чичарито.

За последно Бербатов започна титуляр във Висшата лига на 22 май в мач от последния кръг срещу Блекпул. Тогава Митко игра 90 минути, а “червените дяволи” победиха с 4:2. Последва скандалното решение на Сър Алекс да остави българина извън групата за финала в Шампионската лига с Барселона. От началото на настоящия сезон Бербо игра на 14 август в първия кръг на Висшата лига. Той влезе като резерва в 65-ата минута на мястото на Дани Уелбек при успеха на “червените дяволи” като гост с 2:1 над Уест Бромич. Последваха мачове с Тотнъм, Арсенал и Болтън за първенство, както и двубой от Шампионската лига с Бенфика, в които Митко оставаше на резервната скамейка. Миналата седмица Митко се появи на терена в 79-ата минута срещу Челси при успеха на Юнайтед с 3:1.
юнайтед_1.jpg
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Давид Де Хея, Фил Джоунс, Рио Фърдинанд, Джони Еванс, Патрис Евра, Андерсон, Дарън Флетчър, Нани, Ашли Йънг, Димитър Бербатов, Хавиер Ернандес
Резерви: Андерс Линдегаард, Фабио Да Силва, Антонио Валенсия, Джи-Сунг Парк, Дани Уелбек, Райън Гигс, Майкъл Оуен