Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов попадна в негативна класация. Бербо беше нареден сред най-надценените нападатели във Висшата лига и дори заема предно място в ранглистата на радио “ТолкСПОРТ”.
 
30-годишният българин е на четвърто място, като пред него са само Фернандо Торес (Челси), Анди Керъл (Ливърпул) и Роман Павлюченко (Тотнъм). Любопитното е, че “шпорите” взеха руснака през 2008 г. с цел той да се превърне в заместник на продадения в Манчестър Юнайтед Бербатов.
 
ТОП 10 НА НАЙ-НАДЦЕНЕНИТЕ НАПАДАТЕЛИ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
1.Фернандо Торес (Челси) – 50 милиона паунда
В случая трябва да цитираме песента на АББА: “Всеки час, всяка минута, сякаш продължаваше вечно. Толкова се страхувах Фернандо...” Къде се обърка всичко? В най-добрите си времена Торес струваше 50 милиона паунда, но това за последно беше през 2009 г. През 2011 г. Челси плати твърде висока сума и сега действията на лондончани изглеждат смешни.
 
2.Анди Керъл (Ливърпул) – 35 милиона паунда
Той може да се представя добре, но колко добър трябва да бъде Керъл, за да струва 35 милиона паунда? Да, Ливърпул получи много пари за Торес, но защо трябваше да ги похарчи веднага. Ако “червените” бяха изчакали до лятото, щяха да вземат Анди Керъл за далеч по-малка сума. Сега просто имат млад нападател, който носи тежестта на един голям трансфер.
 
3.Роман Павлюченко (Тотнъм) – 15,3 милиона паунда
Хари Реднап е готов да подари руския нападател. Това е достатъчно за приноса на Павлюченко в сравнение с похарчената за него сума.
 
4.Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) – 30,75 милиона паунда
Бербатов не заема по-предна позиция в класация, защото някак си успя да стане голмайстор миналия сезон. Той стори това, въпреки че е трудно да се отдели негов силен мач, освен петте гола срещу Блекбърн и хеттрика срещу Ливърпул. Фактът, че Сър Алекс го остави извън групата за финала на Шампионската лига за сметка на Майкъл Оуен е достатъчен.
 
5.Брайън Руис (Фулъм) – 10,5 милиона паунда
Вкара брилянтен гол срещу Евертън, но като цяло не се представя добре. Всички чакат бившият нападател на Твенте да започне да бележи, но той изглежда продължава да мисли за проваления трансфер в Тотнъм.
 
6.Асамоа Гиан (Съндърланд) – 14,08 милиона паунда
Той вкара 12 гола за Съндърланд през миналия сезон, но като цяло присъствието му на терена бе трудно забележимо. След това бе преотстъпен в дубайския Ал Аин в последния момент на летния трансферен прозорец.
 
7.Роке Санта Крус (Манчестър Сити) – 17,5 милиона паунда
В Блекбърн най-вероятно са изпаднали в екстаз, когато Манчестър Сити плати 17,5 милиона паунда за Санта Крус през 2009 г. След това парагваецът бе преотстъпен на Блекбърн, а в момента е под наем в Бетис.
 
8.Питър Крауч (Сток Сити) – 10 милиона паунда
Той не става по-млад, а Сток Сити счупи касичката си, за да го вземе. В отговор на това той вкара два гола в първенството. Може да е ценен играч, но не си струва парите.
 
9.Ромелу Лукаку (Челси) – 18 милиона паунда
Да, той е на 18 години, но да похарчиш 18 милиона за играч, който не може да пробие веднага, не е най-добрият начин да си похарчиш парите. Андре Вияш-Боаш има нужда от играч, който може да му решава мачовете в момента и да бъде истинска конкуренция на Дрогба, Торес и Стъридж. За 18 милиона можеше да се намери по-добро решение.
 
10.Андрю Джонсън (Фулъм) – 10,5 милиона паунда
Нападателят вкара три гола в първенството през този сезон, като и трите бяха срещу КПР. Говори се, че заради него има недолоство в съблекалнята на “Крейвън Котидж”, а и цена над 10 милиона е твърде висока за клуб като Фулъм.
 
Заб.: Обясненията за всеки футболист от класацията са на английската радиостанция.