Собственикът на Милан Силвио Берлускони се надява неговият тим да спечели градското дерби с Интер, въпреки че голмайсторът Златан Ибрахимович ще пропусне мача заради наказание. Срещата на “Джузепе Меаца” е в събота от 21:45 часа българско време.

" Надявам се без Ибрахимович да победим и да триумфираме със Скудетото, което ни липсва от 2004 година. Победите над Интер са специални. Още помня първата победа преди 25 години. Никога няма да забравя 6:0, мачовете от Шампионската лига, но за мен винаги вдигането на трофей в края на сезона е било най-голямата емоция. Навремето дори казвах, че предпочитам да загубя двете дербита, но да спечеля титлата или Шампионската лига. Все пак Милан е създаден да печели срещу всеки и навсякъде. На "нерадзурите" пожелавам успех в Европа", сподели 74-годишният Берлускони няколко дни преди дербито.

Берлускони е собственик на Милан от 1986 година насам, а от тогава отборът му е мерил сили с Интер в 66 дербита. От тях общо 26 са победите за Милан, докато успехите на Интер са 21, а равенствата са 19. /БЛИЦ