Президентът на Интер Масимо Морати се надява неговият тим отново да победи градския съперник с 4:0, както го направи в началото на миналия сезон. В дербито на Милано, което е и от съществена важност за титлата в Серия “А” този сезон, Милан ще е символичен домакин на Интер в събота от 21:45 часа.

"Лично аз няма да забравя онова 4:0 от миналия сезон, тогава Интер просто бе перфектен. Отборът бе воден от Жозе Моуриньо и още на полувремето имахме аванс от 3 гола. Винаги е страхотно да спечелиш дербито. Сегашният мач ще бъде много важен, но не той ще реши съдбата на "скудетото", защото до края на сезона има доста време", сподели очакванията си преди дербито Морати.

"Дербито с Милан винаги е специално преживяване, въпреки, че за тифозите двубоите с Ювентус са истинското италианско дерби. Но все пак винаги е приятно да присъстваш на градския сблъсък. Oптимист съм за мача, защото през последните години играем много силно срещу Милан", допълни 66-годишният бос на “нерадзурите”.

Масимо Морати е президент на Интер от 1995 година. От тогава досега Милан и Интер са изиграли 40 дербита, като по 15 пъти са се поздравявали с победата и в 10 случая са завършвали наравно. /БЛИЦ