Собственикът на Милан Силвио Берлускони потвърди, че е получил няколко оферти за контролния пакет акции на клуба. Спекулациите за продажбата на „росонерите” не спират, като за последно се провали сделка с тайландския милиардер Бий Таечабуол.

Последните информации са, че представители на китайски консорциум са кандидати за мажоритарния пакет акции на гранда от Милано.

"Имам няколко оферти, които показват интереса към Милан от всички точки по света, най-вече в Китай и тази част на Азия. Обмислям всички тях, но трябва да бъда внимателен, защото това е ход, от който връщане назад няма. Надявам се да намеря човек, който да може да осигурява финанси наравно с мен и да изведе Милан на друго ниво. Ако не намеря такъв човек, ще продължа сам да се справям с всички проблеми", заяви Берлускони пред официалния сайт на клуба.

"В една азиатска страна бяха питали хората с какво свързват Италия. Трите най-популярни отговора бяха - мафията, пицата и София Лорен. Сега вече тези отговори са мафията, пицата и Милан. Имаме 350 милиона фенове на този континент", допълни бившият италиански премиер.