Германският специалист Берти Фогтс може да наследи Гуус Хидинк като селекционер на националния отбор на Турция. 65-годишният холандец най-вероятно ще бъде заменен, ако тимът не се класира за Евро 2012. Турция загуби с 0:3 от Хърватия като домакин в първия бараж.
 
Поражението предизвика критики към Хидинк. Вестник “Милиет” излезе със заглавие: “Ние сме на дъното, а Хидинк трябва да си ходи”. “Тюркспор” написа: “Хидинк не се интересува от националния отбор на Турция. Той мисли само за пари.”
 
Като най-вероятен наследник на холандския специалист се счита 64-годишният Фогтс. Германецът си спечели уважението на турците, след като ги победи начело на Азербайджан с 1:0 в квалификационната група.
 
Берти Фогтс има договор с националния отбор на Азебрайджан до края на годината. В последно време се появиха информации, че той няма желание да остане на поста. Териера има голям опит начело на национални отбори, тъй като води Германия (1990-98), Кувейт (2001-02), Шотландия (2002-04), Нигерия (2007-08), а от 2008 г. е в Азербайджан./БЛИЦ